Zwakke of Beperkte Kunstmatige Intelligentie (Narrow AI)

Wat betekent Zwakke of beperkte Kunstmatige Intelligentie (Narrow AI)?

Zwakke kunstmatige intelligentie (Narrow AI) is een speciaal type kunstmatige intelligentie waarbij een lerend algoritme gericht is op een enkele taak en de kennis opgedaan bij het uitvoeren van die taak niet automatisch wordt overgedragen op andere taken.

In tegenstelling tot algemene kunstmatige intelligentie, die complexe denkprocessen probeert na te bootsen, is zwakke AI ontworpen om een enkele taak zonder menselijke hulp tot een goed einde te brengen. Populaire toepassingen van zwakke AI zijn onder meer vertalingen en beeldherkenning.

De meeste AI-toepassingen die tegenwoordig worden gebruikt, kunnen worden gecategoriseerd als zwakke AI.

Techopedia legt Zwakke Kunstmatige Intelligentie (Narrow AI) uit.

Beperkte AI, of in het Engels Narrow AI, ondersteunt veel commerciële toepassingen, waaronder aanbevelingsmachines. Naarmate de leeralgoritmen dieper worden, worden ook de toepassingen van zwakke AI complexer.

Gezien de complexiteit van het menselijk brein en de huidige moeilijkheden die datawetenschappers en ML-ingenieurs ondervinden bij het ontwikkelen van zelf-superviserende algoritmen voor machinaal learning, is er nog veel discussie over hoe goed computers ooit in staat zullen zijn om algemene kunstmatige intelligentie te bereiken.

Gerelateerde Begrippen

Laatste Kunstmatige Intelligentie Begrippen

Gerelateerde Artikelen

Margaret Rouse

Margaret Rouse is een bekroond technisch schrijver en docent die bekend staat om haar vermogen om complexe technische onderwerpen uit te leggen aan een niet-technisch, zakelijk publiek. In de afgelopen twintig jaar is haar uitleg verschenen op vele websites en is ze als autoriteit aangehaald in artikelen van de New York Times, Time Magazine, USA Today, ZDNet, PC Magazine en Discovery Magazine. Margaret geniet ervan om IT- en business professionals te helpen om elkaars zeer gespecialiseerde talen te begrijpen. Als je een suggestie hebt voor een nieuwe definitie of hoe je een technische uitleg kunt verbeteren, stuur Margaret dan een…